måndag 26 april 2010

Päron promenad (recept 203)


Sen promenad för att köpa päron, vi tog en omväg utanför slakthusområdet vilket är en perfekt liten promenad för att notera vårens framsteg. Till middag i kväll blev det fläskkotlett med aubergine och pickeld mustard.

Fläsk wok med aubergine och pickled mustard.
500g benfri fläskkotlett (skuret i strimlor)
1 aubergine (skuret i små tärningar i med 1 tsk salt och låt dra en timme)
1 morot (skuret i ungefärlig storlek/tjocklek av en tändsticka)
1 förpackning pickeld mustard (märket heter Lotus brand)
4 klyftor vitlök (fint hackad)
Ingefära motsvarande mängd som den hackade vitlöken
3msk risvin
3tsk maizena 
2msk chicken rice sauce
En skvätt soya
3msk jordnötsolja
Marinera fläskköttet med risvin och 1tsk miazena.
Neutral olja till fritering.
Hetta upp neutral olja  i en wok och fritera auberginen, lägg åt sidan.
Häll bort frityr oljan torka ur woken.
I med jordnötoljan och släng i morots strimlorna, woka i kanske 30 sekunder.
Häll i ingefära och vitlök, fräs tills det doftar från vitlök och ingefära, tillsätt chiken rice sauce och woka en liten stund till.
I med fläskköttet och woka tills köttet får färg.
Hacka pickeld mustard grovt och häll i och rör om. Låt wokas runt en stund.
Häll ner den friterade auberginen och 1,5dl vatten samt 2tsk maizena utrört i en skvätt vatten.
Låt koka i några minuter smaka av med soya. kanske några droppar sesamolja vore fint på slutet...
Till detta blev det i vanlig ordning jasminris. Vi poppar Spotify, Eek-A-Mouse står för underhållningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar