tisdag 27 april 2010

Brunsås till alla ropen skalla (recept 204)

Det är nästan så att jag ser hur bladen växer fram på vissa träd, helt underbart!
Brunsås har verkligen tagit mig med storm, det är så himla gott. Till kvällens middag är brunsåsen återigen sås till potais och köttfärs men jag funderar på andra områden där man kan ha brunsås som grund, varför inte en pizza med köttbullar och brunsås?
Till middag i kväll blev det alltså brunsås, köttfärslimpa, potais och rivna morötter.
Köttfärslimpa.
1 låda sardellfiléer
10 soltorkade tomater (klippta i små bitar)
1 ägg
lagom med oregano och timjan
5 klyftor vitlök (väldigt fint hackade)
Mixa sardeller med ägget och rör ner i färsen tillsammans med tomaterna och kryddorna.
grädda i en smord lagom stor form i 225 grader under kanske 40 minuter.
Väldigt gott blev det och jag tror att en välkokt tomatsås passat fint till köttfärslimpan men brunsås regerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar