Denna kyliga maj vecka är vikt för olika experiment med brunsås, om allt går som det ska så kommer brunsås även att ingå i en efterrätt senare i veckan. Till middag i kväll blir det köttfärsgryta med spagetti som tillbehör.
Köttfärsgryta med brunsås.
En omgång brunsås.
1 kartong krossad tomat
400g köttfärs
2 paket bacon á 140g (skuret i 1 cm breda bitar)
4 morötter (skurna i små tärningar)
2 gullök (fint hackad)
4 klyftor vitlök (fint hackad)
1 buljongtärning
Lagom med timjan
Svartpeppar
Salt
2msk fransk senap
Hetta upp en kastrull och stek bacon tills det får fin färg.
I med morötter och lök, stek i tio minuter ungefär.
Tillsätt vitlök och därefter köttfärsen, stek tills färsen får fin brun färg och är smulig.
Häll över brunsås, krossad tomat, timjan och svartpeppar.
Låt koka på svag värme i 45 minuter eller mer om tid finns.
Rör ner senap och smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar