söndag 16 maj 2010

Tillbaka till brunsås (recept 214)

Efter städ av lägenhet promenerade vi till Fang Yuan Shi Wu på Östgötagatan 83 och åt lunch. Vi testade dumplings och en gryta med räkor, fisk, kyckling och grönsaker. Mätta och belåtna klev vi ut och promenerade runt i några timmar, ner i Årstaviken blev jag biten i tummen av en and.
Till middag i kväll blir det falukorvsgryta i brunsås. Till grytan blir det ris och rivna morötter.
Vi poppar Spotify, Basia Bulat står för underhållningen, som ingår in min spellista jag har valt att kalla tips.

Falukorvsgryta med brunsås.
1.5 omgång brunsås.
700 g falukorv frå Skebo kött (skuret i stavar)
2 gul lök (fint hackad)

1tsk fem kryddor
1tsk paprikapulver
Svartpeppar
Olivolja.
Hetta upp oljan och stek löken tills den får fin färg.
I med kryddorna, korven och stek en stund.
Häll över brunsås och koka i kanske tio minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar