Lite panik, efter kvällens middag så finns det bara insaltad chili för en kyckling till! Den ångkokta kycklingen var lika god som vanligt. Ett litet experiment med Kinesisk korv, tofu och gurka visade sig att bli riktigt lyckad.
Vi lyckades även att klämma i oss några väldigt goda kokosbollar.
Korv och tofu.
1 gurka (urkärnad och skuren i halvmånar ungefär 1 cm breda skivor)
300g tofu (skurna i 1 cm breda skivor i lagom storlek och valfri form)
1 Kinesisk korv (skärs upp i 0,5 cm tjocka skivor)
1 röd Spansk peppar (skärs i pytte små tärningar och urkärnad)
1msk hackad ingefära
3 klyftor pressad vitlök
3msk Kinesiskt risvin
Någon matsked ljus soja
lagom med sesamolja
Neutral olja.
Blanda gurka, tofu, soja och sesamolja i en skål.
Hetta upp olja och stek korven tills den får färg, i med chili, ingefära och vitlök. Stek i kanske 20 sekunder.
Häll ner risvin och låt koka en liten stund.
Rör försiktigt ner i skålen med tofu och gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar