En hög med lax kvar från gårdagens sushi.
Till efterrätt blir det fruktsallad som dottern svängt ihop.
Lax och misospppa.
3oog lax bitar
5 potatisar (skurna i lagom stora bitar)
1/2 squash (lika stora bitar som potatis)
1 gullök (skuret i tunna skivor)
3dl gröna ärtor
1 näve strimlad purjolök
5 msk Miso pasta (vi kör med "Markukome boy" miso paste)
1,5 l vatten
Koka upp vatten i en kastrull.
I med potatis och lök koka tills potatisen mjuknat lite.
Dags för gröna ärtor, låt koka i kanske tio minuter.
I med purjolök.
När potatisen är klar så rör man ner lax bitarna och låter soppan koka upp.
Rör till sist ner miso pastan.
Till soppan var det sesamolja, wasabi och noriblad i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar