torsdag 21 april 2011

Falukorv och surkål. (recept 316)

Några extra runt bordet till middagen och då passar det bra med en rejäl gryta. Det blev väldigt lyckat så falukorv och surkålsgryta kommer jag att laga igen. Till grytan passar potatis bra.
 
Falukorv och surkålsgryta.
1 ring falukorv (skär upp i mindre bitar)
1 paket bacon (skär i så små bitar som möjligt)
900g surkål med kummin
4 gullök (fint hackade)
6 klyftor pressad vitlök
3,5dl grädde
3,5dl vatten
4 lager blad
lagom med timjan
1 buljongtärning 
1tsk socker
1/2tsk salt
En gnutta olja.
I en rejäl gryta hetta upp oljan och stek först bacon en stund.
I med lök, kryddor och vitlök fräs tills löken mjuknat till.
Rör ner korv och stek i kanske tio minuter.
Häll i resten och låt koka en liten stund.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar