Började morgonen med att ladda en gryta som fick stå i ungen medan jag städade.
Lagom till lunch glänste bostaden och jag provade en portion köttgryta påskmust till lunch, det smakade helt suveränt.
Mellanmål åt jag på Stringfellow pub på Torsgatan 48, en portion fisk med pommes och en pint London pride och till middag resterna från grön curryn i fredags.
Lagom till lunch glänste bostaden och jag provade en portion köttgryta påskmust till lunch, det smakade helt suveränt.
Mellanmål åt jag på Stringfellow pub på Torsgatan 48, en portion fisk med pommes och en pint London pride och till middag resterna från grön curryn i fredags.
Köttgryta påskmust.
4dl påskmust
1 lamstek på drygt ett kilo (skär i små bitar)
500g fläskfärs+3dl fint riven purmer 60 veckor (blanda och låt stå en stund)
4 gullök (grovt hackade)
1tsk timjan
1tsk fänkål hel
4 lagerblad
2tsk salt
3msk tomatpuré
2 kartonger krossad tomat
smör.
Bryn lammköttet i lite smör lägg åt sidan.
I med en rejäl klick smör i en gryta och stek lök tills den får lite färg.
Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, påsk must och kryddor och låt koka upp.
Lägg i lammköttet och färsen som formas till köttbullar i valfri storlek.
På med locket och in i ugnen (temp 150 grader) i drygt två timmar eller tills lammköttet är mört.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar