tisdag 20 september 2011

Fisksmisk (recept 349)

Kvällens pastasås med fisk blev ganska lyckad. Själva syrligheten som jag ville få fram fick jag från mangopulver, jag borde haft i mer eller kanske haft tamarind eller citron.

Pastasås med torskfile.
400g torskfile (skär i lagom stora bitar)
3dl matlagningsgrädde
3dl gröna ärtor
1 gul lök (fint hackad)
2 torkade italiensk chili+2 klyftor vitlök (hacka till mos)
1tsk spiskummin
1krm gurkmeja
2tsk mangopulver
1 hönsbuljong tärning
olja
Svartpeppar.

Hetta upp oljan och stek lök i tio minuter.
I med vitlök och chili stek en stund till.
Tillsätt resten förutom fisk och koka på svag värme tills ärtorna är mjuka.
 Vänd försiktigt ner fisken och låt koka en liten stund till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar