lördag 10 december 2011

Rogan Josh till middag. (recept 365, 366, 367, 368)

Runt klockan sex i morse började jag med kvällens middag! Det är inte julstress utan effektiv nyttjande av ledig tid.
Grytan blev väldigt lyckad, så där lagom stark och mäktig. Till grytan serverades det ris, chapati, poppadoms, chutney och raita.  Chutney med kokos blev riktigt lyckad, kokosnöten köpte jag på Taj Mahal som ligger på Kammakargatan 40 där finns även Rogan Josh mixen.


Chutney : Riven kokos från 1 kokosnöt+1 fint hackad grön chili+saft från 1 lime
Raita 1: 2 st rödlök grovt hackad+1dl yoghurt+1msk rostade svarta senapsfrön
Raita 2: 1 näve cocktailtomater (skär i mindre bitar)+ett knipe hackad koriander+1dl yoghurt


Rogan Josh.
1 paket Rogan Josh curry mix (Shan heter märket)

1kg lammstek (skär i lagom små kuber)
5 gul lök (hacka fint)
2 spansk peppar  (skär i tunna skivor)

4 klyftor pressad vitlök
4dl tjock yoghurt

2dl grädde
En rejäl klick smör, extra mycket!
Neutral olja.

Börja med att steka köttet tills det får fin färg.
I en stor gryta smältes smöret och sen steks lök och vitlök i kanske tio minuter.
I med resten och låt koka upp.
På med grytans lock och ställ in i ugnen (150 grader)
Efter några timmar är det klart.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar