Vi har firat sportlov med att måla skålar och ätit lunch på Govindas. De serverar vegetarisk mat i stora portioner.
Potatiscurryn var god och mango/banan lassin resten var inte lika bra. Govindas ligger vid Fridhemsplans tunnelbana.
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
tisdag 28 februari 2012
Lunch på Govindas.
söndag 26 februari 2012
Rostbiff och chili.
lördag 25 februari 2012
Dumplings och fruktsallad.
Tack vare hjälp i köket blev allt klart till slut, det är lite pilligt att kavla, fylla degen och koka men väl värt besväret. Nästa gång ska jag ha en pastamaskin till hjälp, det borde gå att rulla ut tunna sjok av deg som sedan trycks ut i lagom stora bitar. En del av dumplings degen var glutenfri, fungerade bra möjligen var degen lite mer svårarbetad.
Jag följde receptet från Risvin och chili bloggen.(jag minskade ner på mängden salt) Dubbel sats så det blev en rejäl hög med dumplings!
Såsen svängde gästerna ihop som bestod av ljus soja, chinkiang vinäger, vitlök, ingefära och sesamolja, resterna ska vi steka till lunch imorgon vilket lyfter dumplings ännu mer!
Efter en så stadig middag passade det perfekt med fruktsallad till efterrätt.
torsdag 23 februari 2012
Äntligen torsdag!
Kvällens nässelsoppa ingav hopp om att det snart är vår.
Nässelsoppa är gott och lätt att laga. Efter soppan åt vi ugnspannkaka toppad med min mammas lingonsylt. Jag ångrar lite att jag inte stjälpte i linser i soppan.
onsdag 22 februari 2012
Fisksmisk
800 g fiskfilé salt, peppar och muskot på fisken. Koka 3 dl ärtor, 1,5 dl grädde, 2 dl mjölk, 3 msk pulveriserade trattisar, 1 tsk colmans senapspulver, vitpeppar, salt. Häll blandningen över fisken och strö lite god ost över. Låt stå i ugnen tills fisken är färdig. |
tisdag 21 februari 2012
Köttfärslimpa och semlor!
Ugnsbakad potatis och morötter samt surkål till. Gott! |
Kvällens höjdpunkt! |
måndag 20 februari 2012
Köttfri måndag
Kvällens tofugryta blev inte på något vis fantastisk men funkar absolut en blåsig måndags kväll.
Krossad tomat, torkade trattisar, harissa, lök, vitlök och lea Perrins worcestershire sauce kokades ihop med tofun i 45 minuter. Ris, surkål och morötter förstås!
tisdag 14 februari 2012
Ny omgång insaltad chili på gång.
Det är lite kämpigt att hacka 1 kg chili men resultatet blir fantastiskt.
lördag 11 februari 2012
Grym vegetarisk lasagne.
Lasagne med svamp, mangold och chutney. Hur gott som helst, min mamma fixade maten.
Soppa till lunch och äppelpaj till fika.
Potatissoppan till lunch var givetvis god men äppelpajen var dagens höjdare. Hasselnötter och diverse frön förutom äpplen i pajen. Min mor fixade maten.
fredag 10 februari 2012
Fredagsmys!
Vackra färger med rå kyckling och chili. |
Dags att äta. |
torsdag 9 februari 2012
Soppa och kokos. (recept 384)
tisdag 7 februari 2012
Fisksmisk (recept 383)
måndag 6 februari 2012
Köttfri måndag!(recept 382)
Tofugryta med champinjoner.
400g tofu (skär tofun i 0.5cm tjocka skivor och dela upp i mindre bitar)
250g champinjoner (skär i 0.5cm skivor)
6 morötter (skär i små bitar)
3cm skalad bit ingefära
5 klyftor vitlök
2tsk Lea Perrins worcestershire sauce
2msk Kinesiskt risvin
3msk ghi
2.5dl matlagningsgrädde
Lagom med timjan, svartpeppar och salt.
Koka morötter, risvin, Lea Perrins worcestershire sauce, vitlök och ingefära med en skvätt vatten. Mixa när morötterna är mjuka.
Stek svamp och tofu i ghi.
Vänd ner morötterna och grädde, låt koka upp.
söndag 5 februari 2012
lördag 4 februari 2012
Fredagsmys!
Väldigt lyckat att byta ut kycklingen mot fläsk.