fredag 29 juni 2012

Lyckad curry.

Till middag åt vi en kycklingcurry som som doftade och smakade som det gjorde i Indien men inte lika stark.

Kycklingcurry Indisk variant.
900 g kyckling klubba
4 tomater (tärnade)
4 röd lök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
2 sötpotatis (tärnade)
1 blomkålshuvd (dela upp i små buketter)
1 msk senapsfrö
1 msk insaltad chili
2 rågade msk Mahindras X X X starka curry (den är inte så stark)
1.5 tsk mangopulver
1 tsk gurkmeja
5 currylöv
1 skål soppa från gårdagens middag
1/2 dl röda linser (mixa till pulver)
Kokosolja
4 dl vatten och smaka av med salt.
Hetta upp kokosolja i en stor gryta och fräs kyckling så den får färg och lägg åt sidan.
Fräs lök,vitlök,tomat och kryddor tills tomat hack mosat sig.
Tillsätt grönsaker och soppa, koka i 10 minuter.
Vänd ner kyckling och häll på ca 4 dl vatten. Koka några minuter och tillsätt kyckling och linspulver. Koka tills grönsaker och kyckling är klara. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar