Fried rice åt jag i Thailand för kanske tjugotalet år sedan det är gott och enkelt att laga. Jag steker sällan ris hemma eftersom det oftast inte finns något ris kvar eller alldeles för lite för att laga middag på. Men nu fanns det faktiskt drygt 4 dl basmatiris i kylen.
Till riset serverades det röd lök med lime juice.
Stekt ris.
4 dl kokt ris
4 ägg (vispa ihop)
1 aubergine (tärna och blanda med 1/2 tsk salt låt dra 30 min och krama ur vätskan)
3 dl gröna ärtor (kokas mjuka)
2 msk fint hackad ingefära
4 klyftor pressad vitlök
1 rågad msk chili bean sauce
Lagom med ljus soja
Kokosolja
Hetta upp en rejäl skvätt kokosolja i woken och fritera auberginen
Fritera/stek ägg smeten i oljan som är kvar. Häll bort oljan och torka ur woken.
Hetta upp kokosolja och fräs ingefära, vitlök och chili bean sauce tills det doftar av kryddorna. Vänd ner riset och stek tills riset får fin färg.
Tillsätt aubergine, ärtor och ägg, smaka av med soja.
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
Det är verkligen gott med stekt ris, mums!
SvaraRaderaJa! Det blev bra men lite färsk chili saknades,vägrar att köpa på Ica alldes för dyrt
SvaraRadera:)