Kvällens soppa som jag började koka redan i tisdags blev riktigt lyckad. Tyvärr så var äggen slut så det blev inga pannkakor.
Burken med mixed pickle köpte jag idag i en liten butik i Sätra, rejäla bitar med mango och med ganska bra chili tryck möjligen lite för oljig.
Soppa med oxsvans och linser.
Köttet från drygt 700 g oxsvans samt dess buljong
1 dl röda linser
3 morötter (skivade)
2 gul lök (fint hackad)
3 klyftor pressad vitlök
Vitpeppar
Salt
6 dl vatten
Olivolja
Bryn lök och tillsätt resten av ingredienserna, koka tills det är klart.
Köttet från drygt 700 g oxsvans samt dess buljong
1 dl röda linser
3 morötter (skivade)
2 gul lök (fint hackad)
3 klyftor pressad vitlök
Vitpeppar
Salt
6 dl vatten
Olivolja
Bryn lök och tillsätt resten av ingredienserna, koka tills det är klart.
Vad gjorde du med mixed pickle? Är den picklekryddan god? Jag kör en annan...
SvaraRaderaGlömde skriva att det var dagens inköp, jag har precis börjat arbeta i Sätra (en bit utanför centrala Stockholm) och hittat en butik som säljer en del roliga saker. Vilken sort kör du med?
SvaraRadera