Kvällens soppa som jag började koka redan i tisdags blev riktigt lyckad. Tyvärr så var äggen slut så det blev inga pannkakor.
Burken med mixed pickle köpte jag idag i en liten butik i Sätra, rejäla bitar med mango och med ganska bra chili tryck möjligen lite för oljig.
Soppa med oxsvans och linser.
Köttet från drygt 700 g oxsvans samt dess buljong
1 dl röda linser
3 morötter (skivade)
2 gul lök (fint hackad)
3 klyftor pressad vitlök
Vitpeppar
Salt
6 dl vatten
Olivolja
Bryn lök och tillsätt resten av ingredienserna, koka tills det är klart.
Köttet från drygt 700 g oxsvans samt dess buljong
1 dl röda linser
3 morötter (skivade)
2 gul lök (fint hackad)
3 klyftor pressad vitlök
Vitpeppar
Salt
6 dl vatten
Olivolja
Bryn lök och tillsätt resten av ingredienserna, koka tills det är klart.
2 kommentarer:
Vad gjorde du med mixed pickle? Är den picklekryddan god? Jag kör en annan...
Glömde skriva att det var dagens inköp, jag har precis börjat arbeta i Sätra (en bit utanför centrala Stockholm) och hittat en butik som säljer en del roliga saker. Vilken sort kör du med?
Skicka en kommentar