måndag 15 oktober 2012

Mat sedan fredagen.

Måndag igen och en stående favorit till middag ångkokt kyckling och wokad broccoli så vi får i oss lite vitaminer förutom chilin!
I går söndag åt jag "lång lunch" på Enskede krog.  Tre rätters där en slags plommonpudding stack ut ordentligt.

I lördags var jag på middag och blev bjuden på god fisksoppa samt en helt fantastisk creme brulee den ska jag svänga ihop inom en snar framtid!

I fredags blev det Indiskt som blev väldigt lyckad förutom rasgullan som vi åt till efterrätt(den var köpt). Vi åt en lätt modifierad variant av tomatcurry, potatis masala(följde receptet) och en kokoschutney med koriander och lime. Jag wokade bitter gurka som nästan smakade som i Indien

Wokad broccoli
250 g broccoli
3 msk fint hackad ingefära
4 klyftor pressad vitlök
4 klyftor svart vitlök (skuren i små bitar)
1 msk ljus soja
1 msk kinesiskt risvin
1 tsk ljus risvinäger
1 tsk maizena
olja.
Blanda ihop soja, risvin, vinäger och maizena.
Hetta upp en skvätt olja i woken och fräs ingefära och vitlöken tills det börjar dofta
Vänd ner broccolin och woka runt en liten stund
Avsluta med att vända ner såsen och rör runt tills såsen tjocknat.

Kokoschutney.
2 dl riven kokos
1,5 dl youghurt
juice från 1 lime
rejält med koriander.
 Mixa ingredienserna och låt dra en stund innan servering.

wokad/stekt bitter gurka.
1/2 bitter gurka (ta bort det mjuka inuti och skär i tunna skivor)
1/2 tsk salt
1 tsk spiskummin
Låt saltet och gurkan dra en timme, krama ut vätskan som eventuellt är kvar och stek i en rejäl skvätt olja strö över spiskummin mot slutet och häll bort oljan


Suverän chutney

Bitter grurka.

Jag har ätit mycket godare rasgulla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar