söndag 30 december 2012

Sojafärsgryta.

Trevlig middag igår och gott blev det, sojafärsgrytan som var helt vegansk är inte det godaste jag svängt ihop men i kombination med en broccoli/halloumisallad och mammas mjölksyrade gurka som doppades i smetana blev det en riktig fin middag.

Sojafärsgryta.
3 dl sojafärs + 5 dl buljong (låt svälla en timme)
2 gul lök (fint hackad)
5 klyftor pressad vitlök
12 tomater (skär i små bitar)
250 g steklök
12 champinjoner (skivade)
1 dl rödvin
1 tsk insaltad chili
timjan, oregano, svartpeppar eller de örter som finns hemma
salt
2,5 dl sojagrädde
olja.

Börja med att stek svamp och steklök tills de får fin färg som sedan läggs i grytan mot slutet av koktiden.
Hetta upp olja i en gryta och stek lök och vitlök på medelvärme
Finfördela tomaterna och rör ner i grytan tillsätt kryddor och vin , låt koka i 45 minuter.
Tillsätt sojafärs, svamp, sojagrädde och steklök koka tills steklöken är genomkokt.
Servera med kokt potatis.

Broccolisallad.
700 g broccoli
1 paket halloumi (skär i små kuber)
5 soltorkade tomater
En skvätt juice från citron
 Koka broccolin, stek osten och blanda ihop med övriga ingredienser.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar