måndag 11 februari 2013

Vegan måndag.

Vi har högvis med torkad svamp hemma som jag alltför sällan använder. Så till kvällens middag ingår det således svamp och det blev riktigt gott.

Tofugryta med svamp och tomat.
1 paket tofu (skär i små tärningar)
2 rödlök (strimlas fint)
1 tomat (skär i så små bitar som möjligt)
1 gul lök(fint hackad)
1 näve torkad svamp (mortla till grovt pulver)
4 klyftor pressad vitlök
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
1,5 dl sojagrädde
Santa Marias pizzkarydda och svartpeppar.
olivolja.
Hetta upp oiljan och stek lök och vitlök en liten stund.
Tillsätt tomatpuré och kryddor fräs i några minuter rör ner övriga ingredienser och koka i 45 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar