onsdag 28 augusti 2013

Vegansk lasagne med sojafärs.

Vegansk lasagne till middag. Gott blev det och kul att klura ut alternativ till bechamelsås 

Lasagne med sojafärs. 

Färssås: 3 dl sojafärs+6 dl vatten+1.5 mask tamari. Koka upp och låt svälla medans resten av färsåsen tillagas.
1 kartong krossade tomater
1 gul lök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
Timjan och svartpeppar
Timjan, svartpeppar, salt och torkad mald chili.
Olivolja
Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök
Rör ner tomaterna och låt sjuda i 15 minuter. Vänd ner sojafärs (spar spadet) och låt puttra en stund till.

Vegansk bechamelsås: 12 dl vatten+1 dl röda linser+ 7 morötter+1 gul lök samt lite salt och svartpeppar. Koka ingredienserna förutom lök tills linser och morötter är mjuka. Mixa med lök och smaka av med salt.
Sen är det bara att varva såserna med lasagne plattorna och grädda i ugnen tills det är färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar