Vegansk biryani till middag. Gott blev det och jag börjar se slutet av bönorna som kommer från min mammas odlingar. Min biryani kanske inte är kryddad som den ska men det är Blåsut style på den.
Biryani med tofu.
Börja med att koka 4 dl basmatiris med 1 kanelstång och lite gurkmeja.
1 paket tofu (skär upp i små tärningar)
3 gul lök (fint hackad)
5 klyftor pressad vitlök
4 msk riven ingefära
3 nävar brytbönor (skivas i 0,5 cm breda skivor
4 morötter (fint tärnade)
2 röda spetspaprika (skärs i mindre bitar)
1 dl rostade solrosfrön
2 msk dal makhani masala
1 tsk gurkmeja
2 msk tomatpuré
Svartpeppar och salt.
Olja
Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och tomatpuré tillsammans med kryddor.
Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka. Blanda grönsakerna med riset.
Biryani, så gott! Nu var det allt bra längesedan jag åt det. Har inte testat med tofu men det låter jättegott! :)
SvaraRaderaTofu passar med det mesta :)
SvaraRadera