onsdag 25 september 2013

Vegetarisk Shepherd's pie till middag .

Egentligen var det tänkt att det skulle bli lasagne till middag men Shepherd's pie är väl en engelsk kusin till lasagne?

Vegetarisk Shepherd's pie.
Koka potatismos på drygt 1 kg potatis.
3 dl sojafärs gärna mörk (koka upp 8 dl vatten och en buljong tärning och låt färsen svälla medans resten av ingredienserna fixas till)
3 gul lök (fint hackad)
1 rödlök (fint hackad)
4 morötter (tärnade)
4 msk HP sauce
2 msk tomatpuré
2 msk worsthershire sauce
svartpeppar och en gnutta salt.
Matolja
Hetta upp oljan och fräs lök och morötter tills löken får fin färg.
Rör puré och såser och stek tills löken får fin färg.
Tillsätt morötter och stek morötterna mjuka. Blanda grönsakerna med färsen och häll över i en ugnsfast form. Bre potatismoset över färsen och pensla eventuellt med ett uppvispat ägg. Grädda tills moset får färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar