torsdag 19 september 2013

Bondbönor i grytan.

Grönsaksgryta Kryddat med Dal makhani masala åt vi till middag. Poppadoms, kokos/yoghurt raita och gurk/persilja sallad.
Det blev godkänt även om jag rört ihop godare grönsaksgrytor.

Dal makhani gryta.
2.5 dl torkade hackade bondbönor (blötlägg några timmar)
3 gul lök (fint hackad)
4 tomater (skär i mindre bitar)
4 klyftor pressad vitlök
2 isländska rovor (tärnade)
1 näve små morötter (halverade)
2 msk dal makhani
1 msk insaltad chili
1 msk senapsfrö
2 krm hing
1/2 msk spiskummin
Svartpeppar och kokosolja.
Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök samt kryddor.
Tillsätt tomater och låt sjuda tills tomaterna kokar sönder tillsätt resten av ingredienserna och fyll på med lite vatten koka tills bönorna är mjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar