söndag 13 mars 2011

Variant av sunday roast. (recept 303)


Av olika anledningar en sorglig söndag. 
Då passar det att äta en rejäl middag och ha lite trevligt trots rådande omständigheter.
Jag har under en längre tid funderat på "sunday roast" och i synnerhet Yorkshire pudding som är en vital del av  sunday roast middag.
Nu blev det inte en riktig sunday roast middag, köttfärslimpa istället för rostbiff och brunsås istället för gravy. Det blev fantastiskt gott speciellt brunsås, potatismos och yorkshire pudding blev tillsammans en höjdare. Gröna ärtor, morötter och rödlök var det också!
Glass, maränger och chokladsås till efterrätt.


Köttfärslimpa.
1kg köttfärs
1,5dl havregryn+3dl mjölk (låt svälla i 20 minuter)
2 ägg
2msk Worcestershire sauce
1-2msk senap (helst senap gjord på Colemans senapspulver)
timjan, svartpeppar och oregano i lagom mängd
2tsk salt
1 paket bacon
Blanda ihop allt förutom bacon och låt stå en stund.
Forma till en limpa och täck köttfärsen med bacon.
Grädda i ugn i kanske en timme, 200 grader varmt i ugnen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar