onsdag 15 januari 2014

Linsgryta.

Kvällens linsgryta var god med en lagom en mild smak från Indiska kryddor så en rejäl skvätt Sriracha rekommenderas. Poppadoms och kokosraita lyfte onsdagskvällens middag lite extra.

Linsgryta.
3 dl röda linser
2 morötter (1 grovt riven 1 fint tärnad)
3 dl grönaärtor
4 gul lök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
2 kartonger krossade tomater
2 buljongtärningar
Dal makhani, garam masala efter tycke och smak samt en nypa spiskummin
Kokosolja samt några dl vatten.
Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök.
I med övriga ingredienser förutom ärtorna som ska i när grytan är mer eller mindre färdig och koka tills linserna är mjuka beronde på hur tjock grytan ska bli får man anpassa med lagom mycket vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar