Men gott blev det!
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
söndag 29 april 2012
Improvisation med tofu och vitkål.
Men gott blev det!
lördag 28 april 2012
Festibyn och middag.
måndag 23 april 2012
Köttsås och socca.
söndag 22 april 2012
Rester från igår
Långkokt högrev och ostkaka.
En glass på StikkNikki han jag med, limeglass med vallmofrön var helt klart dagens höjdare!
onsdag 18 april 2012
måndag 16 april 2012
Tofupytt och socca.
söndag 15 april 2012
Mat efter maraton..
torsdag 12 april 2012
Ostkaka istället för pannkakor.
Kvällens soppa blev ok, inget jag kommer att berätta för barnbarnen om men med linser, vitlök, lök och insaltad chili blir det självklart gott. Vi väntar på att den Polska ostkakan ska svalna. Recept är från en kollega bördig från polen.
Polsk ostkaka.
2 l filmjölk
2 l yoghurt
100 g rumsvarmt smör
6 ägg
2. 5 dl socker
2 msk vaniljsocker (mitt egna, köpt vaniljsocker kanske kräver mindre)
1. 5 dl torkade körsbär
2 dl gula russin
(vaniljsocker, körsbär och russin la jag till i receptet)
Frys fil och yoghurt, öppna ställ upp och ned i durkslag.
Blanda fil och yoghurt kvarg. Blanda ner russin och körsbär.
Vispa ägg, socker, smör och vaniljsocker hårt.
Blanda kvarg med ägg smeten häll över i en form och grädda i 225 grader tills kakan stelnat och fått fin färg.
onsdag 11 april 2012
Grön curry och kyckling.
tisdag 10 april 2012
Ankpytt och socca.
Pekinganka
Igår så passade vi på att äta Pekinganka igen eftersom den är till ett så pass bra pris, 245 kr för en hel anka. Ordinarie pris 500kr!
Förutom anka ingår det sås, en slags pannkakor och lite grönsaker.
Gott är det men med några droppar Srirachasås blir det godare.
måndag 9 april 2012
Påsk.
Härlig påsk med god mat. Påsken startade med en 1/2 anka och laxtartar för att på påskafton äta påsk lunch i Hökarängen (otroligt gott och trevligt), söndagen samling i Järna för påsk knytis (bidraget från Blåsut var en chiligryta med lamm) och ikväll ska vi ge ankan en chans till.