måndag 4 maj 2009

Måndag kväll (recept 67)

Ny bromswire fixad till racern, förstår inte varför den går av så pass ofta.
I kväll blir det köttfärsgryta med risvin

Köttfärsgryta med selleri och risvin.
400 g köttfärs
2 gullök (fint skuren)
3 klyftor vitlök (krossade)
2 morötter (skurna i halvmånar)
4 stjälkar stjälkselleri (skuret o,5 cm breda bitar)
2 tsk spiskummin
1 dl risvin
2 paket krossad tomat
2 nypor råsocker
svartpeppar
chilipulver
lagom med ostronsås
olivolja

Hetta upp oljan börja med att steka morötter och lök. I med vitlök och selleri. Stek i 10 minuter. Dags för köttfärs och kryddor, stek tills färsen får färg och blir smulig. Häll i risvinet och fräs tills vätskan reducerat något. I med krossad tomat och låt puttra 20-30 minuter.

Inga kommentarer: