tisdag 30 mars 2010

Efterrätt på en tisdag (recept 193)

Lite för att fira och lite för att testa något nytt till påskmaten, har jag testat ett recept ur Per Morbergs bok "Morberg Scenen, livet och konsten att laga mat". Fånigt namn på en bra bok, det skall bli en ostkaka som just nu står i ugnen.
Till middag blir det kyckling i röd curry, den här gången utan bacon, lök och lime löv. Istället lite finhackad ingefära och saften från en lime och två burkar med kokosmjölk.

Ostkaka. 
500g keso eller annan färskost
ca 1/2dl sötmandel
2-4 ägg
Knappt 1dl socker
1/2dl vetemjöl
3dl standardmjölk (eller gräddmjölk)
Sätt ugnen på 175 grader
Mosa keson
Skålla mandeln och hacka den grovt. Man kan också hoppa över skållningen, då får ostkakan en lite starkare mandelsmak (Vilket jag gjorde)
Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda ner mjölet, mandeln och sist mjölken och keson.
Häll smeten i en smord ugnsform (ca 1 1/2 liter)och grädda ostkakan i cirka 1 timme.
Vi poppar Spotify, Jason Molina står för underhållningen.

Inga kommentarer: