söndag 15 maj 2011

Lammcurry (recept 325)

I ugnen står en gryta och myser till sig. Jag har kryddat med Nihari curry mix som är en rejält stark curry mix. 2 msk curry är det i grytan och jag är tveksam om hela familjen kan äta av grytan! 
Nihari mixen finns i de flesta butiker som säljer Indisk/Pakistansk mat.
 
Nihari lammcurry.
1kg lammstek (skär i små bitar)
2,5dl torkade kikärtor (låt ärtorna ligga och svälla i vatten några timmar)
4 gullök (grovt hackade)
4 klyftor pressad vitlök
3msk tomatpure
2 burkar krossad tomat
2msk Nihari curry
kanske 4dl vatten
En rejäl klick med smör och smaka av med salt.
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smör i en stor gryta och stek köttet.
I med lök, vitlök och tomatpure.
tillsätt resten och låt stå i ugnen tills kikärtorna är riktigt mjuka.



 


Inga kommentarer: