onsdag 8 april 2015

Sambar och aubergine.

Slut på matlådor i frysen så jag lagade till en rejäl sats med auberginesambar.

Auberginesambar.
2 aubergine (tärnade och med 1 tsk salt för att få bort en del vätska)
3 fint hackade gula lökar
1 knippe fin hackad koriander
3 klyftor pressad vitlök
2 msk fint riven ingefära
5 grovt rivna tomater
1 kartong kikärtor
1 kartong stora vita bönor
1 dl röda linser
1 med svarta senapsfrön
1 msk spiskummin
2 msk sambar
1 rågad tsk gurkmeja
2 msk kokosolja
Salt och ungefär 4-5 dl vatten.

Hetta upp kokosolja och stek senapsfrön tills de börjar poppa, tillsätt övriga kryddor, vitlök och ingefära. Fräs blandningen i ca 10 sekunder.
Tillsätt lök och stek i 10 minuter.
Rör ner tomaterna och låt koka på svag värme tills såsen tjocknat något.
I med linser och vatten koka tills linserna mjuknat, mixa så att en del av linserna mosas.
I med aubergine och koka tills de är mjuka och rör till sist ner kikärtor och bönor samt koriander.

Inga kommentarer: