tisdag 20 oktober 2009

Simma och gryta.... (recept 119)

Till middag blir det köttfärsgryta med tomat, efter middagen ska vi till Eriksdal för några rundor i basängen.
Köttfärsen har jag köpt på Skebo slakteri färsen kostar ungefär 60kr/kg det tycker jag är ett bra pris på kött som är närproducerat.

Köttfärsgryta med tomat
500g köttfärs
2 gullök (fint hackad)
3 klyftor vitlök (fint hackad)
1 msk Koreansk rödpeppar
1 tsk fänkål (mortlas till pulver)
1 msk rörsocker
Lagom med salt
Olivolja.
Hetta upp oljan och stek löken i tio minuter på svag värme.
I med vitlök och stek i några minuter.
Höj värmen och bryn köttfärsen.
Salta och häll över krossad tomat, låt koka i minst 30 minuter.
Till grytan blir det pasta.
Nu är det bara nio dagar kvar innan Ubuntu 9.10 släpps!

Inga kommentarer: