söndag 22 augusti 2010

Solig söndag. (recept 235)

Vi hat testat valstugornas godis och konstaterade att än så länge är det ingen större skillnad mellan partiernas sötsaker.
Inne i city köpte vi jäst som ska bli risvin och vinris.
Till middag blev det ångkokt aubergine och så har jag lagat till något som kan tänkas likna stekta dumplings. Jamie Oliver var i New York och testade dessa dumplings, som jag försökt laga till efter eget huvud.
De smakade gott men såg inte riktigt ut som på tv.

Stekta dumplings.
Deg: 
4 dl vete mjöl och 8 dl vatten. Knåda ihop till en smidig deg.
Fyllning:
500 g benfri fläskotlett (hackas till ytters små bitar, nästan som grovmalen färs)
1-2 röd spansk peppar (fint hackade och eventuellt bort med kärnorna)
2 msk riven ingefära
2 tsk risvin
3 salladslök (fint hackad)
1/2 tsk femkryddor
1 tsk salt
En skvätt soja.
Blanda ingredienserna och låt stå i kanske 30 minuter.
kavla ut en handflat stor rundel av en bit deg och lägg på en rejäl klick fyllning vik ihop kanterna och platta till. Jag tror det blev ungefär 12 stycken bullar.
Hetta upp olja och stek tillls det ser bra ut.


Inga kommentarer: