lördag 26 mars 2011

Cassoulet inspirerad middag och smetana. (recept 308, 309)


Tvätt och promenad in till kulturhuset för besöka Japansk loppis det vill säga 99% tjejer kvinnor som sålde i mitt tycke konstiga små saker!
Till middag blev det fläskkarré som gosat till sig i ugnen drygt fyra timmar och en sockerkaka med rostade sesamfrön och smetana.
Old bay gryta.
1kg fläskkarré (skuret i lagom stora bitar)
4 lagerblad
1 limeblad
3msk tomatpuré
1 kartong krossad tomat
3dl rött vin ( i vårt fall Petit nr. 2770 passar även utmärkt till maten!)
4dl torkade vita bönor (lägg i blöt kvällen innan)
4 gul lök (skär i klyftor)
4 klyftor vitlök (skala och banka till dom)
Olivolja
vatten.
Börja med att bryna köttet.
I med allt i en gryta och fyll på med vatten så det täcker.
In i ugnen tills kött och bönor är klara, temp i ugn 175 grader.

Sockerkaka med sesamfrö och smetana topping.
1 omgång sockerkaka (jag hittade receptet i vår kokbok)
100g mörk choklad (krossa i små bitar)
4msk rostade sesamfrön
1 burk smetana+2msk citrusmarmelad (vispas med elvisp en liten stund)
Blanda i chokladen i smeten
Smörj formen och bröa med sesamfrö, häll i smet och grädda
Skiva upp sockerkaka och spritsa på smetana.


Inga kommentarer: