måndag 7 mars 2011

Äntligen semlor! (recept 296, 297)

Semelbullarna står på plåten och jäser. Mandelmassan är hemgjord, det var väldigt enkelt men jag behöver en bättre mixer eller liknande. Min stavmixer blev ordentligt varm.

Deg för semlor.
1dl grädde
3dl mjölk
9dl vetemjöl
2msk socker
Knappt ett 1/2 paket jäst och en gnutta salt.

Blanda grädde och mjölk och lös upp jäst, socker och salt.
Rör ner mjöl och låt degen jäsa till dubbel storlek.
Knåda ihop degen och forma åtta stycken bullar, låt jäsa en liten stund till.
Grädda i 225 graders värme tills bullarna är klara.

Mandelmassa.
200g mandel
1,5dl socker
0,5dl florsocker
2msk vatten.
Mixa mandel och socker. Rör ner vattnet och knåda ihop till en deg som ska kännas som just mandelmassa

Inga kommentarer: