onsdag 23 maj 2012

Tofu och sivripaprika.

Marinerad tofu och sivripaprika i woken denna kväll, riktigt lyckat blev det. Något jag definitivt ska laga till flera gånger det känns som det skulle passa utmärkt till ångkokt kyckling.

Tofu och sivripaprikawok.
400 g tofu (skär i 1/2 cm breda skivor och dela upp i lagom stora bitar)
Marinad: 2 rågade msk hoisinsås, 2 msk kinesiskt risvin, 1 klyfta pressad vitlök, rejält med fint riven ingefära, chilipulver och en skvätt soja) Marinera tofun i några timmar.
10 sivripaprika (rensa bort frön och skär i 1 cm diagonala skivor)
1 vårlök (skiva upp både det gröna och vita)
Olja.
Hetta upp oljan i en wok och börja med att fräsa insaltade chilin i några sekunder i med lök och paprika woka runt en liten stund.
Vänd ner tofun med marinad och låt koka några minuter.


Inga kommentarer: