måndag 23 februari 2009

Middag i Rotebro (recept 47)

kul att vara i Rotebro!
Till middag blev det kebab kryddade köttfärs biffar med masala kryddad tomatsås och gröna ärtor. Jasmin ris kokade vi också.
Recept:
Biffar:
800 g köttfärs
3 vitlöks klyftor (krossade)
1/2 gullök (grovt riven)
2 msk santa maria kebabkrydda
lagom med salt
Blanda ihop och forma små avlånga biffar, stek i smör.
Tomatsås:
2 burkar krossad tomat
2 gullök (fint hackade)
3 klyftor vitlök (krossade)
3 tsk santa maria indisk masala krydda
lagom med salt
mat olja
Värm oljan och stek lök/vitlök, tillsätt kryddorna och fräs i fem minuter.
Tillsätt krossad tomat och låt koka på svag värme i 45-60 minuter, mixa med stavmixer.
gröna ärtor:
Kokas i vatten, stek sedan ärtorna i pannan med skyn som blev över efter kebab bullarna. Servera genast!

Inga kommentarer: