torsdag 13 maj 2010

Grilla och raberberpaj. (recept 211, 212,213)

Även om det inte var en perfekt grillkväll vad det gäller vädret så var det fantastiskt att börja laga till maten utomhus.
Till färsbiffarna åt vi grillad squash, ugns bakade potatishalvor, grillad tomat och grillad enklaste frukostbullen med något mer mjöl för att få fastare deg. Det var en fantastisk middag men kvällens höjdpunkt är mammas rabarberpaj som vi strax ska hugga in på. Det speciella med årets första rabarberpaj är att rabarberna smakar himmelskt gott, eftersom det är så späda och söta i smaken.
Sonen har även lyckats att bada i den lokala sjön!

Älgfärsbiffar med spiskummin.
400g älgfärs
300g fläskfärs
2dl fint hackad persilja
2msk spiskummin
1tsk curry
1tsk salt
Blanda färs med kryddor och forma avlånga 5 cm långa korvar.
Grilla tills det är färdigt.

Röd sås.
1 kartong krossad tomat (375g)
1 rödlök (väldigt fint hackad)
1 charlottenlök (väldigt fint hackad)
4 klyftor vitlök (pressad)
Rejält med spiskummin, svartpeppar och smaka av med salt.
Blanda ingredienserna och låt dra minst 45 minuter innan servering.

Vit sås.
3dl avrunnen yoghurt
Tanken var att finhacka färsk mynta men hittade ingen. Det blev 1dl fryst örtblandning.
Salt och svartpeppar.
Blanda yoghurt och kryddor, låt stå och dra en stund.




Inga kommentarer: