fredag 26 augusti 2011

Två små rätter. (recept 342, 343)

Viktigt att allt är klart innan woken eldas på.

Fredag kväll!
Lyckad middag speciellt rätten med Kinesisk korv och färsk majs. Korvarna är köpta på Asien livs i söderhallarna, Medborgarplatsen

Korv och majs med chili bean sauce.
2 Kinesiska korvar (skär i 0,5 cm breda sneda skivor)
2 majskolvar (skär bort majsen)
2msk fint hackad ingefära
2 klyftor krossad vitlök
1msk chili bean sauce
En skvätt soja
Neutral olja.
Hetta upp woken och häll i olja, fräs ingefära, chili bean sauce och vitlök i 10 sekunder.
Tillsätt korv och fräs runt en stund.
Rör ner majs och fräs en stund till smaka av med soja.

Kyckling med savoykål.
Marinad: 4msk risvin, 1tsk siracha, 1msk fint hackad ingefära, 1msk ketchup, 2tsk maizena)
1/4 del huvud med savoykål (fint strimlad)
1 kycklingfile (skärm i tunna stavar och blanda med marinad)
2 rysk chili (skär i så tunna skivor ta med frön)
1tsk röd curry
ostron sås och lite soja.
2msk kokos olja.
Hetta upp oljan och stek kycklingen antingen med marinad eller inte.
I med röd curry, ostron sås, soja och rysk chili och fräs runt en liten stund.
Rör ner kål och woka tills kålen sjunkit ihop till hälften.





Inga kommentarer: