onsdag 7 september 2011

Sambar (recept 346)

Nu börjar min sambar åtminstone smaka riktigt gott, tyvärr inte med samma smak som i Kalicut


Sambargryta typ tredje försöket.
200 g toor dhal (koka med 8 dl vatten i 40 minuter eller tills det är ordentligt mjukt)
5 små potatisar (skala och skär i mindre bitar)
1 liten squash (något större bitar än potatisen)
1 röd paprika (ungefär lika stora bitar som potatisen)
2 gullök (fint hackad)
200 g krossad tomat
4 klyftor pressad vitlök
2 msk mangopulver + 1 msk vatten
2 msk kokosolja
1-3 msk sambar
Lagom med salt.
Hetta upp olja i en kastrull och stek lök i tio minuter.
I med tomat, vitlök, mangopulver, salt och sambar, fräs i tio minuter till.
Tillsätt grönsaker och en skvätt vatten, koka tills potatisen mjuknat något.
Rör ner toor dhal och koka tills allt är mjukt, eventuellt behövs det lite mer vatten.

Inga kommentarer: