tisdag 13 december 2011

Testat Bosnisk korv. (recept 370)

Gryta med korv och Smörbönor och kryddat med tre sorters chili stod tillslut på bordet, bönorna tog en så infernalisk tid att koka.
Korven är en Bosnisk sudzuk  pikant på 500 gram riktigt trevlig korv med mycket smak och med 80% kött. Till grytan var det pasta, surkål och yoghurt.
Korvgryta chili.
500g Bosnisk korv med pikant smak (skär i 1/2 cm breda skivor)
4dl torkade Smörbönor (låt svälla i vatten över natten)
4 gul lök (fint hackade)
2 röd lök (fint hackade)
4 klyftor pressad vitlök
5 torkade italienska chili
1msk koreansk peppar
1tsk krossad indisk chili
3tsk chilipulver
2tsk spiskummin
1tsk salt
Olivolja
1l vatten
Hetta upp oljan i en kastrull och stek löken tills den är mjuk.
I med vitlök och kryddor, stek en liten stund till.
Tillsätt vatten och bönorna, koka drygt en timma eller tills bönorna är riktigt mjuka.

1 kommentar:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.