tisdag 21 april 2009

Biff curry (recept 64)

I vanliga fall är det kyckling som gäller till gröncurryn. Men idag så testade vi strimlad biff. Vart tog värmen vägen?

Biff med gröncurry.
500 g biff
1 kg wokgrönsaker
1 msk gröncurry pasta
2-3 burkar cocosmjölk
lagom med fisksås
lagom med ostronsås
Börja med att bryna köttet tills det får fin färg. Tillsätt grönsakerna och kryddor. Låt steka tills de frysta grönsakerna ångat av sig, häll i cocosmjölken och låt koka en liten stund.
Till detta blev det jasmin ris.
Limoncellon som jag silade av i söndags och blandade med sockerlag fick en jätte fin gul färg. Föregående satser limoncello har varit ljust gröna eller gula. Självklart beror det på citronerna en del, men jag är säker på att den 80% spriten gjorde så att det drog ut mer av citronens färg. Det ska bli intressant att provsmaka om en månad.

Inga kommentarer: