söndag 19 april 2009

Födeldags middag (recept 75,76,77)

Kusin som fyller år och önskar sig Kines inspirerad middag det blev fyra rätter och köttbullar till barnen.
Köttbullarna blev fantastiska, men något recept blir det inte, grunden är 400 g köttfärs och matlagningsgrädde och salt och svartpeppar.
Den stora behållningen av det hela var Tomat och ägg rätten, kompisar från Södermalm stod för receptet.
Tomat och ägg
8 tomater (skurna i små bitar)
5 vårlökar (hackade )
4 klyftor vitlök (krossade)
2 cm ingefära (fint hackad)
Lagom med soya
3 msk jordnötsolja
6 ägg
2 tsk råsocker
1 msk soya
3 msk risvin
lagom med sesamolja
hetta upp oljan till medium nivå och häll i ingefära och vitlök.
I med tomater och socker woka tills tomaterna blir "såsiga"
tillsätt vårlök och se till att värmen är på topp.
Vispa ägg med sesamolja, soya och risvin.
När pannan är riktigt het släng i äggen och rör tills det blir aptiligt.
Övriga tre recept andvände jag fläskkarré , röda, gröna paprikor och champinjoner samt ingefära, risvin och intressanta kryddpastor. Allt lagades till i min wok jag köpte idag!
Champinjonerna wokade jag med vitlök, ingefära, soya och en rejäl näve koriander

Inga kommentarer: