tisdag 11 mars 2014

Potatissallad och chapati

Potatis/linssallad med Indiska kryddor till middag denna tisdags kväll i mars. Några fint hackade röda chili i salladen rekommenderas vilket jag inte hade hemma.

Potatissallad.
8 kokta tärnad potatisar
3 dl beluga linser (kokas med lite salt och en rejäl bit ingefära)
3 dl gröna ärtor

1 gul lök (fint hackad)
2 msk riven ingefära
1 msk tomatpuré
1 tsk harissa
1 msk svarta senapsfrön
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
2 tsk garam masala
1 krm hing
4 msk kokosolja
Lagom med salt
Hetta upp oljan och stek senapsfrön tills de börjar poppa, tillsätt spiskummin (omalda) och stek några sekunder till.
Rör ner övriga kryddor och lök. Stek på medelvärme tills löken är mjuk.
Blanda med potatis, linser och ärtor.

Inga kommentarer: