lördag 1 mars 2014

Vegansk pastasås med rödvin.

Idag har jag handlat på Taj mahal inför morgondagens middag, det ska bli kul att laga mat ur kokboken som sonen tog hem från Indien.
Betydligt enklare middag åt vi ikväll men gott blev det.

Pastasås med rödvin och citron.
2 dl soja granulat (koka med buljong och låt svälla en stund)
2 dl kokta gröna ärtor
2 gul lök (fint hackad)
3 klyftor pressad vitlök
1,5 dl rött vin
1 kartong passerade tomater
1 torkad chili
2 msk tomatpuré
Franska örter, riven muskot, svartpeppar och salt.
En rejäl skvätt olivolja
Hetta upp oljan och stek lök och vitlök på medel värme.
Tillsätt vin och kryddor låt sjuda tills vinet reducerats.
I med passerade tomater och soja granulat. Koka i 30 minuter och rör ner gröna ärtor.

Inga kommentarer: