torsdag 4 december 2008

Rotebro gryta (recept 29)

Kusinen gillar kött därför var tanken att göra en gryta med olika sorters kött.
Recept:
400 g köttfärs
300 g Strimlat fläsk kött
3 stycken kryddiga korvar (skuret i ganska tunna skivor)
1 paket bacon (fin skuret)
1 gul lök (lagom små fina bitar)
4 morötter ( skurna i slantar)
3 gula paprikor (skurna i ganska stora bitar)
3 klyftor vitlök (krossade)
2 msk. fem-kryddor
2 burkar krossad tomat
1,5 dl Shaohsing
2 buljongtärningar
Lagom med ostron sås
lagom med sesam olja
Olja till stekning

Börja med att värma upp oljan, fräs bacon och korv tills det får färg. I med morötter, risvin och fem-kryddor, fräs en stund.
Dags för fläsket och paprika
I med köttfärsen, när färsen fått färg släng i buljongtärningar och krossad tomat.
Koka på svag värme i 45 minuter.
Servera med ris.

I går kväll fixade jag så att mitt skrivborde ser ungefär ut som på en Mac, Ubuntu är underbart!

Inga kommentarer: