fredag 25 september 2009

Fredag och ny smak på chips! (recept 108, 109)

På väg hem köpte jag en påse Sourcream & bearnaise chips. Vi har inte hunnit testa ännu vi hat precis avslutat middagen och ett berg disk väntar.
Till middag åt vi köttfärslimpa med sås och taglateli.

Köttfärslimpa.
400g köttfärs
14 skivor skinka
12 champinjoner (hackade till små tärningar)
3 klyftor vitlök (som rivs fint)
1 ägg
3 msk risvin
Svartpeppar
Lagom med salt

Stek svampen tills vätskan försvinner, i med vitlök och risvin låt fräsa en stund.
Blanda köttfärs och övriga ingredienser (förutom skinkan)
Klä en lagom stor ungsform med skinka i botten och upp på kanterna.
Häll över köttfärs och täck med ett lager skinka.
Grädda i 225 grader tills det är klart.

Sås.
3 dl krossad tomat som man mixar.
3 dl mat grädde
1 dl Guinness
1/2 gullök (fint hackad)
1 tsk fänkål
Svartpeppar
Salt
Smör

Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök tills den får färg.
Häll i krossad tomat och fänkål. Låt koka på svag värme i tio minuter.
Häll i Guinness och låt koka en stund till.
Dags för grädde salt och peppar.
Nu ska det koka tills man tycker att såsen är lagom tjock.

Inga kommentarer: