Kvällens soppa är helt utan linser och helt utan exotiska kryddor, ovanligt för oss.
Potatissoppa.
12 potatisar (skalade och skurna i mindre bitar.)
2 gullök (fint hackade)
2 buljongtärningar
3dl vispgrädde
2-3msk fransk senap
1l vatten
Svartpeppar
Oregano
Koka potatis, lök med grädde, vatten, buljong och kryddor.
Koka tills potatisen är riktigt mjuk, mosa sönder potatisen grovt och rör ner senapen, smaka av med salt.
På allmän begäran blir det pannkakor efter soppan.
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
torsdag 29 april 2010
onsdag 28 april 2010
Kris den saltade hackade chilin är slut!
Planeringen sprack, jag har inte lagt in någon ny omgång av den saltade hackade chilin. Men det räckte till kvällens ångkokta kyckling så jag ska inte klaga.
Till kycklingen blir det ris och rivna morötter. Chiken rice sauce, ljus risvinäger och sesamolja står på köksbordet för att alla kan piffa till morötter och mat efter sin egen smak.
tisdag 27 april 2010
Brunsås till alla ropen skalla (recept 204)
Det är nästan så att jag ser hur bladen växer fram på vissa träd, helt underbart!
Brunsås har verkligen tagit mig med storm, det är så himla gott. Till kvällens middag är brunsåsen återigen sås till potais och köttfärs men jag funderar på andra områden där man kan ha brunsås som grund, varför inte en pizza med köttbullar och brunsås?
Till middag i kväll blev det alltså brunsås, köttfärslimpa, potais och rivna morötter.
Köttfärslimpa.
1 sats köttfärs grund
1 låda sardellfiléer
10 soltorkade tomater (klippta i små bitar)
1 ägg
lagom med oregano och timjan
5 klyftor vitlök (väldigt fint hackade)
Mixa sardeller med ägget och rör ner i färsen tillsammans med tomaterna och kryddorna.
grädda i en smord lagom stor form i 225 grader under kanske 40 minuter.
Väldigt gott blev det och jag tror att en välkokt tomatsås passat fint till köttfärslimpan men brunsås regerar.
måndag 26 april 2010
Päron promenad (recept 203)
Sen promenad för att köpa päron, vi tog en omväg utanför slakthusområdet vilket är en perfekt liten promenad för att notera vårens framsteg. Till middag i kväll blev det fläskkotlett med aubergine och pickeld mustard.
Fläsk wok med aubergine och pickled mustard.
500g benfri fläskkotlett (skuret i strimlor)
1 aubergine (skuret i små tärningar i med 1 tsk salt och låt dra en timme)
1 morot (skuret i ungefärlig storlek/tjocklek av en tändsticka)
1 förpackning pickeld mustard (märket heter Lotus brand)
4 klyftor vitlök (fint hackad)
Ingefära motsvarande mängd som den hackade vitlöken
3msk risvin
3tsk maizena
2msk chicken rice sauce
En skvätt soya
3msk jordnötsolja
Marinera fläskköttet med risvin och 1tsk miazena.
Neutral olja till fritering.
Hetta upp neutral olja i en wok och fritera auberginen, lägg åt sidan.
Häll bort frityr oljan torka ur woken.
I med jordnötoljan och släng i morots strimlorna, woka i kanske 30 sekunder.
Häll i ingefära och vitlök, fräs tills det doftar från vitlök och ingefära, tillsätt chiken rice sauce och woka en liten stund till.
I med fläskköttet och woka tills köttet får färg.
Hacka pickeld mustard grovt och häll i och rör om. Låt wokas runt en stund.
Häll ner den friterade auberginen och 1,5dl vatten samt 2tsk maizena utrört i en skvätt vatten.
Låt koka i några minuter smaka av med soya. kanske några droppar sesamolja vore fint på slutet...
Till detta blev det i vanlig ordning jasminris. Vi poppar Spotify, Eek-A-Mouse står för underhållningen.
lördag 24 april 2010
Gott, billigt och Kinesiskt kan det bli bättre?
Vet inte hur jag missat Fang Yuan Shi Wu på Östgötagatan 83, stället är litet öppet alla dagar 8-20 och serverar suverän Kinesiskmat. Nu har jag bara testat deras Sichuan biff(70kr) som verkligen är värd en omväg. Helt klart blir det fler besök på Fang Yuan Shi Wu!
Lördagen har förutom restaurang besöket varit en oändligt lång promenad, Vilket var skönt i vårsolen.
Lördagen har förutom restaurang besöket varit en oändligt lång promenad, Vilket var skönt i vårsolen.
fredag 23 april 2010
Gamla Amsterdam
Efter jobbet låg jag och tittade i taket och drömde om god ost. Något senare så trampade jag in till Hornsgatan 39A och den smått fantastiska butiken Gamla Amsterdam,
Det blev två bitar ost en liten kant Purmer antik lagrad i fem år (450kr/kg) och knappt ett kilo Tilbury 90 veckor (179kr/kg veckans ost)
Båda ostarna är helt underbara. Men antik osten passar kanske inte på smörgås och så är den fantastisk dyr!
Kvälls nöjet denna fredag blir filmen Looking Eric som Ken Loach regiserat och så har jag köpt några flaskor påsköl som var på rea...
Till middag blir det en låda köttfärs tror jag.
Vi poppar Spotify, Jolie Holland står för underhållningen.
Det blev två bitar ost en liten kant Purmer antik lagrad i fem år (450kr/kg) och knappt ett kilo Tilbury 90 veckor (179kr/kg veckans ost)
Båda ostarna är helt underbara. Men antik osten passar kanske inte på smörgås och så är den fantastisk dyr!
Kvälls nöjet denna fredag blir filmen Looking Eric som Ken Loach regiserat och så har jag köpt några flaskor påsköl som var på rea...
Till middag blir det en låda köttfärs tror jag.
Vi poppar Spotify, Jolie Holland står för underhållningen.
torsdag 22 april 2010
Enklaste frukostbullen.
Jag har nu testat gårdagens bröd med yogi tee classic. Det luktar yogi tee classic, men med en ganska svag smak av yogi tee...
onsdag 21 april 2010
Alltid mysigt att vakna på onsdagar...
Jag har sådan tur att både DN och SVD dimper ner i brevlådan varje morgon. Onsdagar är en högtidstund då båda tidningarna recenserar musik, som jag givetvis provlyssnar via Spotify om det verkar bra. Så även denna onsdag, just nu poppas det Dundertåget.
Till middag blir det en låda fläskkarré med aubergine.
Jag har en omgång enklaste frukostbullen på jäsning. Istället för vatten tog jag 4dl yogi tee classic. Det blir väl lite som bröd med pepparkaka! Får se senare i kväll om degen hunnit jäsa. Givetvis har salt och socker mängd reducerat även denna gång. Om en liten stund är det dags för en tur till Eriksdal.
söndag 18 april 2010
Lång promenad och test av ekologisk glass.
Runt halv tolv lämnade vi Blåsut och vandrade längs Årstaviken mot Hornstull. Längs vägen räknade vi joggare som springer i tights, det verkar som om det är vårens mode om man ska springa...
Till slut var vi på Timmermansgatan 15 där glassmakeri 18 smaker ligger. Vi testade lite olika smaker, deras glass med smak av ingefära var fantastisk. Smakmässigt så var det i nivå med StikkiNikki men prismässigt inte på långa vägar lika bra, man får säkert dubbla mängden glass hos StikkiNikki! Men glassmakaren verkade lika trevlig och hängiven som de hos StkkiNikki.
En liten tur till Asien livs hann vi med också, en flaska chiken rice sauce var det mest intressanta vi köpte som vi blivit rekommenderade. Såsen kan andvändas som bordskrydda och piffa till grytor och liknande.
Till middag i kväll blev det rester från gårdagens middag. Inom kort måste jag salta in chili för utan ångkokt kyckling klarar vi oss inte.
Jag har nu testat att laga mat som Plura, inget att rekommendera när man friterar men annars går det bra, dock inget jag skall göra till en vana.
Jag har nu testat att laga mat som Plura, inget att rekommendera när man friterar men annars går det bra, dock inget jag skall göra till en vana.
lördag 17 april 2010
Kinesisk middag.
Från början var det tänkt att vi skulle äta endast ångkokt kyckling som är en av våra favorit rätter, men så bjöd vi in två på middag som visades att de skulle vara fyra. Då går det inte för sig att endast servera en mat rätt. Speciellt när alla fyra kan det Kinesiska köket...
Till middag blev det följande:
Kokta färska sojabönor.
Allt smakade utmärkt och våra gäster var väldigt nöjda med maten. Efterrätten kom gästerna med, blåbärspaj med vaniljsås. En utmärkt avslutning på en trevlig middag.
fredag 16 april 2010
Fredag kväll och halv sen middag (recept 202)
Fantastiskt vad en arbetsvecka går fort, jag har tur som har mycket att göra och har det kul på jobbet.
Till middag ikväll blir det Etiopiskt inspirerat. Berbere, nötkött, hårdkokta ägg och tomatsås är det jag minns från när jag ätit.
Doro wat är en rätt som liknar det jag ätit fast där är det kyckling istället för nötkött. Den etiopiska mat jag blivit bjuden på har varit så stark att det varit svårt att bestämma vilket kött det är, super gott var det!
Etiopisk gryta från Blåsut.
400g 1X1cm bitar av nötkött
1 kartong passerad tomat
2 gulalökar (fint hackade)
6 klyftor vitlök (fint hackade)
1 1/2tsk berbere (3-4tsk egentligen kanske 1msk!)
3 stjärnanis
1 buljong tärning
5 hårdkokta skalade ägg
3msk smör
Neutral olja
Hetta upp oljan och fräs köttet tills det får fin färg.
I med gullök, berbere, vitlök och stjärnanis.
Stek i tio minuter.
Häll i kartongen med passerad tomat och buljong, koka i 25 minuter.
Dags för äggen och koka tills köttet är mört.
Egentligen ska man äta grytan med injera men vi tuggar ris som vanligt.
Vi poppar Spotify, Leadbelly står för underhållningen.
torsdag 15 april 2010
Äntligen torsdag!
På torsdagar äter vi soppa och efterrätt, oftast blir det pannkakor men denna torsdag blev det åter igen Per Morbergs ostkaka.
Kvällens soppa blev alldeles för starkt, om det varit sås till en köttgryta hade det fungerat så jag skriver inte ner hur jag gjorde. Men kryddorna jag andvände var följande: 1tsk torkad chili, 1tsk hel fänkål, 1tsk spiskummin, 1/2 tsk Naga pickle. Själva smaken var det inget fel på men som sagt var det ganska starkt.
Jag poppar köksstereo för ovanlighetens skull! Lars Winnerbäcks platta Daugava står för underhållningen. Spotify förgyller verkligen tillvaron i köket, fantastiskt att ha tillgång till en hel skivbutik på en knapp trycks avstånd. Att inte fler är premium kunder är för mig en gåta.
onsdag 14 april 2010
Brunsås! (recept 201)
Kokt potatis, köttbullar, kokta morötter och brunsås, enkelt och väldigt gott! Köttbullar har jag rullat förut men brunsås var första gången jag lagade till. Brunsåsen blev lyckad och det blir garanterat fler gånger vi kommer att mosa våra potatis med denna sås. Receptet hittade jag i Vår kokbok, från samma bok är grundreceptet på köttfärs.
Receptet finns på sidan 452 i 2009 år upplaga av vår kokbok.
Brunsås
4 portioner. Tid 10 min.
2msk smör eller maragrin
2msk vetemjöl
4dl vatten
1 kött eller grönsaks buljongtärning eller ca 1 1/2msk fond
2-3msk grädde
2-2 1/2tsk soja
1msk gelé eller 2msk äppelmos
peppar
Smält fettet i en kastrull. Rör ner mjölet. Häll i lite av vätskan i taget och vispa hela tiden. Låt såsen koka upp mellan varje spädning. Tillsätt buljongtärning eller fond, grädde och soja. Småkoka 5 min. Tillsätt gelé eller äppelmos och smaka av med peppar.
Om man andvänder köttsky istället för vatten minskar man buljongmängden, utgå från 1/2 tärning eller 3/4msk fond och smaka sedan av med salt.
Servera till köttfärsrätter eller fläskkarré.
tisdag 13 april 2010
Äppel brist! (recept 200)
Vilken fasa, ingen frukt hemma! Skall strax promenera till konsum för att råda bot på frukt bristen.
Köttet i kvällens middag är från den långkokta fläskkarrén jag lagade i lördags.
Fläskkarré med aubergine.
450g fläskkarré
1 aubergine (skuret i 1/2cm tjocka skivor och delade i mindre bitar)
2msk fint hackad ingefära
5 klyftor vitlök (fint hackad)
5msk risvin
1dl sesampasta (Kinesisk, ganska stor smakskillnad från thaini fån mellanöstern har jag fått för mig)
1/2tsk stark torkad chili
3msk lökolja
2msk E-san sauce (Thai style meat sauce, märket heter Lobo)
3tsk risvinäger
3dl buljong
lagom med ostron sås
Neutral olja.
Hetta upp en gryta och häll i oljan och lökoljan, låt chilin fräsa tills oljan får färg. I med aubergine och stek tills de får fin färg.
Häll på vitlök, ingefära, ostron sås, risvinäger och E-san sauce fräs i 20 sekunder i med köttet och fräs en stund till.
Häll ner sesampasta och buljong, låt koka i kanske 20-30 minuter
Till detta serverades det ris och grovt rivna morötter.
Vi poppar Spotify, Scott Walker står för underhållningen.
måndag 12 april 2010
Cykla i solen. (recept 199)
Härligt att cykla på i stort sett grusfria vägar och med solen som skiner!
Kvällens middag består av det långkokta lammet från påsk middagen.
Lammcurry
4oog lamm (små bitar)
2 kartonger krossad tomat
2dl vatten
1dl kokos flingor
1tsk Naga pickle (gärna mer för att få det riktigt starkt)
2msk rostad curry (köpt på Lanka te och krydd import)
2msk ghee
1msk fin hackad ingefära
4 klyftor vitlök (fint hackad)
En nypa socker
Lagom med salt
Hetta upp ghee och fräs naga pickle en stund, strö över curry, vitlök och ingefära och stek i 40 sekunder.
Häll i lammköttet och låt det steka i några minuter. Tillsätt krossad tomat, kokos, sat och vatten.
Koka i 45 minuter.
Till grytan äter vi ris, egentligen borde det vara basmati men vi har bara jasminris hemma...
söndag 11 april 2010
Solig söndag
Hann med en runda på Eriksdal, promenad, lunch på latino deli det blev en portion cebiche- limemarinerad fisk med sötpotatis och majs. Det var en rejäl portion fisk som smakade gott av lime och chili, men två ynkliga skivor potatis och en liten hög med majs blir inte jag mätt och glad av. Speciellt när det kostde 109 kr. Jag har veckohandlat och avslutade dagen med en runda runt Årstaviken och en anmälan till Springcross tävlingen, jag valde 12 kilometers alternativet.
lördag 10 april 2010
Det långkokta köttet.
En ovanligt lång städning är avklarad och en kortare tur på löpbandet likaså, morgonens fläskkarré skar jag upp i små bitar, över köttet strör man koriander blad och ringlar lite sesamolja. Jag rörde ihop en sås som bestod av senap, sweet chilisås och en gnutta ljus risvinäger. Det blev en del kött över som ska bli mat kommande vecka. Vi poppar Spotify, Eek-A-Mouse står för underhållningen.
Tömma frysen (recept 198)
Fredags kvällens rödcurry kyckling blev väldigt god och det berodde mest på att jag tog två rågade matskedar currypasta. Röd/gröncurry grytor ska vara ordentligt starka för att göra mig glad.
Club Killers kan verkligen lira...
Jag har denna morgon brynt fläskkarré som nu ligger i ugnen, runt 13:30 är det klart, receptet är en variant på långkokt fläskkarré i ugn.
Fläskkarrén jag tinat tog jag fram för att jag behövde utrymmet i frysen.
Långkokt fläskkarré i ugn med ingefära och risvin.
1200g fläskkarré med ben
2 dl risvin
Liten bit kanel
Torkat mandarin skal
1 tsk sichuanpeppar
1 cauguo
2 stjärnanis
2 stjärnanis
2 skivor ingefära
1 msk torkade svarta bönor
Salt
aluminiumfolie
olja
Sätt ugnen på 125 grader
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet.
Lägg köttet i en gryta och tillsätt övriga ingredienser.
Förslut grytan med aluminiumfolie och sätt in i ugnen. Efter fem timmar är det klart.
torsdag 8 april 2010
Få till bra bak rutiner.
Ett omgång enklaste frukostbullen står i skafferiet och jäser tills i kväll. Jag har nu bakat i drygt en månad och tycker väl att det är mysigast att känna doften av bröd till frukost men kanske är det bekvämast att grädda brödet på kvällen...
tisdag 6 april 2010
Svejk avslutar påsken.
Vi avslutade påsken med en liten födelsedags middag på restaurang soldaten Svejk på Östgötagatan 35. Gott som vanligt och lite extra kul att de serverade öl från bryggeri Svijany, bryggeriet ligger i norra Tjeckien och verkar brygga god öl (jag drack en ljus och en mörk)
Till förätt delade vi på en talrik utopenec (inlagd korv 44kr), Pragerschnitzel (128kr) samt cevabcici (lammjärpar 107kr)var huvudrätterna. Enda jag tycker är negativt med Svejekn är dess dåliga akustik, det blir omgående väldigt slammrigt och stojigt. Men vad spelar det för roll när maten är så pass god!
Till förätt delade vi på en talrik utopenec (inlagd korv 44kr), Pragerschnitzel (128kr) samt cevabcici (lammjärpar 107kr)var huvudrätterna. Enda jag tycker är negativt med Svejekn är dess dåliga akustik, det blir omgående väldigt slammrigt och stojigt. Men vad spelar det för roll när maten är så pass god!
söndag 4 april 2010
Långkokt lamm, ny smörkniv och kapning av ved (recept 197)
Solen har åter värmt våra bleka kroppar. vi började dagen med att kapa upp ved som tydligen ska räcka de kommande tre veckorna. Efter kapning och lunch tog vi en promenad, drygt en timme senare var vi hemma och den smörkniv jag putsat på var nästan färdig. Bastun värmde vi också och tvagade oss innan middagen.
Kvällens middag var en lammstek som gossat till sig i ugnen i drygt fem timmar. Receptet hittade jag i tidningen VI (Nr 2 februari 2010) Enligt receptet skulle man ha fläskkarré men vi slängde i 1400g lammstek med ben.
Långkokt fläskkarré i ugn.
Det är väldigt viktigt att formen eller grytan som köttet tillagas i sluter tätt. Även om du har en gryta med lock- andvänd folie ändå! samt loket. Om det inte blir helt tätt riskerar köttet att koka torrt och blir bränt. var försiktig när du tar av folien. det gömmer sig kokhet ånga under!
4-6 portioner
1kg benfri fläskarré (vi tog 1400 lammstek med ben)
2msk smör
2msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1/2msk fänkålsfrö
1tsk torkad rosmarin
2dl vitt vin
Salt och peppar
1 citron
1. Sätt ugnen på 125 grader. Hetta upp smör och olja i en stekpanna, bryn köttet runt om tills det har fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form eller gryta. Dra stekpannan åt sidan.
2. Skala och finhacka vitlöken. Mortla fänkålsfrö och rosmarin grovt. Fräs vitlök och örter i stekpannan någon minut utan att det tar färg, tillsätt vinet och låt det koka med i 2 minuter. Häll blandningen på köttet. salta och peppra ytterligare lite grann. Skär citronen i bitar och lägg dem runt köttet. Förslut formen med dubbla lager aluminiumfolie, se till att det blir helt tätt. Stek i mitten av ugnen i cirka 5 timmar.
Köttet blev väldigt mört, super enkelt och väldigt gott, jag ska börja laborera med kryddorna. Risvin, ingefära och chili passar nog väldigt bra till fläskkarré.
Kvällens middag var en lammstek som gossat till sig i ugnen i drygt fem timmar. Receptet hittade jag i tidningen VI (Nr 2 februari 2010) Enligt receptet skulle man ha fläskkarré men vi slängde i 1400g lammstek med ben.
Långkokt fläskkarré i ugn.
Det är väldigt viktigt att formen eller grytan som köttet tillagas i sluter tätt. Även om du har en gryta med lock- andvänd folie ändå! samt loket. Om det inte blir helt tätt riskerar köttet att koka torrt och blir bränt. var försiktig när du tar av folien. det gömmer sig kokhet ånga under!
4-6 portioner
1kg benfri fläskarré (vi tog 1400 lammstek med ben)
2msk smör
2msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1/2msk fänkålsfrö
1tsk torkad rosmarin
2dl vitt vin
Salt och peppar
1 citron
1. Sätt ugnen på 125 grader. Hetta upp smör och olja i en stekpanna, bryn köttet runt om tills det har fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form eller gryta. Dra stekpannan åt sidan.
2. Skala och finhacka vitlöken. Mortla fänkålsfrö och rosmarin grovt. Fräs vitlök och örter i stekpannan någon minut utan att det tar färg, tillsätt vinet och låt det koka med i 2 minuter. Häll blandningen på köttet. salta och peppra ytterligare lite grann. Skär citronen i bitar och lägg dem runt köttet. Förslut formen med dubbla lager aluminiumfolie, se till att det blir helt tätt. Stek i mitten av ugnen i cirka 5 timmar.
Köttet blev väldigt mört, super enkelt och väldigt gott, jag ska börja laborera med kryddorna. Risvin, ingefära och chili passar nog väldigt bra till fläskkarré.
lördag 3 april 2010
Påsk middag (recept 195, 196)
Jag firar inte påsk på några religösa grunder, jag firar påsk för att det är ett bra tillfälle att äta god mat och så är våren verkligen nästan alltid på gång när det är påsk. Vi har ätit oss mätta på ägg, köttbullar, två sorters sill, potatis, sallad, vegetarisk tacopaj (vilket var nytt för mig) och chévrefylld rotsaksrulle.
Vegetarisk tacopaj.
Chévrefylld rotfruktsrulle.
2msk olivolja
200g potatis, fint riven
200g morot, fint riven
200g palsternacka, fint riven
2 gula lökar, fint hackade
2 pressade vitlöksklyftor
1krm vitpeppar
1 ägg
1dl cremé fraiche
Fyllning:
120g chevré
3msk färska timjanblad
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samtliga ingridienser till rullen. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form cirka 30X40 cm. Fördela rotfruktssmeten och grädda i 20-25 minuter.
2. Tag ut plåten, lyft upp rotfruktskakan med bakplåtspapperet på en fuktad handduk. Låt svalna något.
3. Smula chevréost över kakan, strö över timjanblad, rulla till en rulle och skär lagom stora skivor.
Pajen var god men jag tycker att taco känns lite trist rent generellt, chevrérullen är helt fantastisk! Pryder vilket festbord som helst. Självklart har vi ätit memma, ostkaka och choklad och marängtårta.
Ett kortare besök på den lokala puben som tyvärr inte hade något lokalt påsköl.Innan all påskmaten så sprang jag en runda som tog ca. 50 minuter
Vegetarisk tacopaj.
Chévrefylld rotfruktsrulle.
2msk olivolja
200g potatis, fint riven
200g morot, fint riven
200g palsternacka, fint riven
2 gula lökar, fint hackade
2 pressade vitlöksklyftor
1krm vitpeppar
1 ägg
1dl cremé fraiche
Fyllning:
120g chevré
3msk färska timjanblad
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samtliga ingridienser till rullen. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form cirka 30X40 cm. Fördela rotfruktssmeten och grädda i 20-25 minuter.
2. Tag ut plåten, lyft upp rotfruktskakan med bakplåtspapperet på en fuktad handduk. Låt svalna något.
3. Smula chevréost över kakan, strö över timjanblad, rulla till en rulle och skär lagom stora skivor.
Pajen var god men jag tycker att taco känns lite trist rent generellt, chevrérullen är helt fantastisk! Pryder vilket festbord som helst. Självklart har vi ätit memma, ostkaka och choklad och marängtårta.
Ett kortare besök på den lokala puben som tyvärr inte hade något lokalt påsköl.Innan all påskmaten så sprang jag en runda som tog ca. 50 minuter
fredag 2 april 2010
Ledig fredag
Till middag blev det lasagne med svamp och spenat, toppat med hyvlad parmesan. Det var inte jag som stod framför spisen så något recept blir det inte.
Jag har ägnat mig åt att springa en runda, 49 minuter var jag ute vilket får vara godkänt..
Just nu sitter jag och väntar på att en ostkaka ska gräddas. Denna gång har jag testat att strö kokos i formen och drygt en dl mandel som jag fin hackade. I morgon ska jag marinera en lammstek inför söndagens middag.
Jag har ägnat mig åt att springa en runda, 49 minuter var jag ute vilket får vara godkänt..
Just nu sitter jag och väntar på att en ostkaka ska gräddas. Denna gång har jag testat att strö kokos i formen och drygt en dl mandel som jag fin hackade. I morgon ska jag marinera en lammstek inför söndagens middag.