tisdag 13 april 2010

Äppel brist! (recept 200)

Vilken fasa, ingen frukt hemma! Skall strax promenera till konsum för att råda bot på frukt bristen.
Köttet i kvällens middag är från den långkokta fläskkarrén jag lagade i lördags.

Fläskkarré med aubergine.
450g fläskkarré 
1 aubergine (skuret i 1/2cm tjocka skivor och delade i mindre bitar)
2msk fint hackad ingefära
5 klyftor vitlök (fint hackad)
5msk risvin
1dl sesampasta (Kinesisk, ganska stor smakskillnad från thaini fån mellanöstern har jag fått för mig)
1/2tsk stark torkad chili
2msk E-san sauce (Thai style meat sauce, märket heter Lobo)
3tsk risvinäger
3dl buljong
lagom med ostron sås
Neutral olja.
Hetta upp en gryta och häll i oljan och lökoljan, låt chilin fräsa tills oljan får färg. I med aubergine och stek tills de får fin färg.
Häll på vitlök, ingefära, ostron sås, risvinäger och E-san sauce fräs i 20 sekunder i med köttet och fräs en stund till.
Häll ner sesampasta och buljong, låt koka i kanske 20-30 minuter
Till detta serverades det ris och grovt rivna morötter.
Vi poppar Spotify, Scott Walker står för underhållningen.

Inga kommentarer: