fredag 12 november 2010

Effektiv i köket. (recept 262,263)

Fredag igen, till middag blev det köttfärsgryta med kebab smak.
Under tiden grytan kokade så lagade jag till lördagens middag, en annan gryta som jag tror kommer att bli ännu godare om den får stå över natten och mogna fram. Efterrätt blir det i morgon också, chokladtryffelkaka  det tror jag blir en utmärkt avslutning på middagen.
Vi poppar Spotify, Johnny Cash står för under hållningen.
Nu ska jag strax diska sen är det fredagsmys som gäller!


Köttfärsgryta med kebab smak.
400g köttfärs
3 gullök (fint hackad)
4 pressade klyftor vitlök
2msk kebabkrydda
1 röd spanskpeppar (väldigt fint hackad)
2 buljong tärningar
2 kartonger krossad tomat
Lagom med olivolja.
Hetta upp oljan och stek lök och vitlök en liten stund.
I med kryddorna och stek kanske i fem minuter.
Dags för köttförsen stek tills den får fin färg.
I med krossad tomat och koka tills det är klart, men minst i 45 minuter.

Cassoulet.
Recept från SvD/Tasteline.




Inga kommentarer: