onsdag 15 juni 2011

Tre små rätter och film (recept 332, 333)

Första lediga dagen av många...
Ganska sent fick vi middagsbesök och då går det inte att bara laga en rätt. En rätt per person är artigt och korrekt.
Vi åt ångkokt kyckling (som är min favorit mat näst efter kalvdans), friterad tofu med sivri paprika och champinjoner och kyckling med koriander.
Till efterrätt åt vi en liten bit getost kryddat med rosmarin.
Efter middagen såg vi My name is Khan, bra rulle!

Friterad tofu med sivri paprika.
400g tofu (skiva tofu i lagom stora bitar och fritera i olja)
5 stycken sivri paprika (dela paprikan i ungefär fyra bitar)
7 champinjoner (dela upp i fyra bitar)
3msk finta hackad ingefära
Kanske 3-4msk ostronsås (det finns vegetarisk ostronsås att köpa)
1-2msk risvin
1msk fisksås
Neutral olja.
Hetta upp woken och häll i olja, fräs ingefära i tio sekunder och häll ner svampen, woka en liten stund.
I med paprika, risvin och fisksås, woka tills paprikan mjuknat något.
Tillsätt tofu och ostronsås och woka några minuter till. 
Kyckling med koriander.
1 kycklingbröst (strimla i 1/2 breda stavar)
1 liten zucchini (skär i1/2 cm breda halvmånar)
1 röd spansk peppar (ta bort kärnor och skär i så tunna skivor som möjligt)
4 klyftor fint hackad vitlök
3msk finta hackad ingefära
1msk risvin
2-3msk ljus soja
Rejält med koriander och neutral olja.
Hetta upp oljan i en wok och fräs vitlök och ingefära i tio sekunder.
I med kyckling och woka tills den får fin färg.
Tillsätt pepparn, risvin, soja och zucchini, woka tills zucchinin mjuknat något.
Viktigt att ha allt färdigt innan wokandet.

Tofu och sivri paprika.

Kyckling med koriander.
Blanda sist ner koriandern och rör om.








Inga kommentarer: