söndag 19 juni 2011

udonnudlar till middag. (recept 336)

Bredvid Lao Wai ligger det en affär som säljer Koreanska/asiatiska matvaror. Vi köpte två paket udonnudlar och en burk kimchi vilket la grunden till kvällens middag.
De blev suveränt gott så det ska vi ha till middag fler gånger.
Udonnudlar med friterade champinjoner och tofu.
1l vatten
2 paket udonnudlar
400 g tofu (skär i 1x1 cm tärningar och fritera) 
1 burk kimchi
7 champinjoner (klyfta upp i mindre bitar och fritera)
1/2 huvud salladskål (strimla i lagom stora bitar)
2 sivri paprika
1dm purjolök (skär i 1 cm breda bitar)
1 kruka koriander (hacka hela plantan ganska grovt)
2msk fint hackad ingefära
2msk risvin
Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt risvin, ingefära, hackad chili och krydd påsarna som följer med nudlarna.
Lägg i nudlarna och en liten stund.
Stäng av värmen och rör ner grönsaker, låt stå en stund.
Avsluta med att lägga på tofu, champinjoner och koriander.
Sorten vi köpte.

Woken funkar att servera ur när maten inte är så varm.

Hackat och klart.

Gott och mätande.


Inga kommentarer: